Sagan strikes again

Geplaatst: 03/07/2012 in Tour de France, Wielrennen
Tags:, , , , , ,

En daar was hij weer. Peter Sagan. Met twee vingers in de neus won hij zijn tweede etappe van de Tour. De 22-jarige Slowaak, zondag ook al de beste, was in de finale van de rit over 198 kilometer tussen Orchies en Boulognes-sur-Mer, veruit de sterkste. Edvald Boasson Hagen en Peter Velits completeerden het podium.

Sagan viert feest

Sagan viert feest op de finish. Foto: AFP.

Op Franse bodem ontstond er al vroeg een vijfkoppige vluchtgroep: Michael Mørkøv (drager bolletjestrui), Sebastien Minard, Rubén Pérez, Giovanni Bernaudeau en Andri Grivko. Deze werden, zoals verwacht, gegrepen door het peloton. In de lastige finale was de sterke Sylvain Chavanel de eerste met een demarrage. De Fransman redde het niet en ook Vacansoleil-renner Marco Marcato was niet opgewassen tegen de ontketende Sagan. Met een dansje op de fiets gaf hij iedereen weer het nakijken.

‘Onze’ klassementsmannen Bauke Mollema (9), Wout Poels (12), Robert Gesink (18) en Steven Kruijswijk (27) zaten allen attent voorin en hadden geen last van de opstopping in het peloton die ontstond door een valpartij. Onder andere Wiggins, Froome en Menchov wél, maar verloren geen tijd vanwege de 3-km regel. Onderweg waren Sivtsov (helper Wiggins) en de Spaanse sprinter Rojas de eerste uitvallers. Ook Maarten Tjallingii gaf er na de finish de brui aan. Hij reed de etappe uit met een gebroken heup.

Cancellara behield het geel, Van Garderen het wit en Sagan (groen) en Mørkøv (bolletjes) verstevigden hun leiding.

Uitslag derde etappe
1 Peter Sagan
2 Edvald Boasson Hagen +1
3 Peter Velits z.t.
4 Fabian Cancellara z.t.
5 Michael Albasini z.t.
6 Cadel Evans z.t.
7 Nicolas Roche z.t.
8 Samuel Sánchez z.t.
9 Bauke Mollema z.t.
10 Vincenzo Nibali

Plaats een reactie