Familieweekend in Asperen: goed toeven

Geplaatst: 01/07/2012 in Life
Tags:, , ,

Het afgelopen weekend was ik heerlijk een paar dagen in Asperen vanwege een familieweekend van mijn vriendin Marloes. Asperen is een klein, pittoresk stadje aan de Linge, vlakbij Leerdam. Marloes’ familie heeft er een fijn optrekje, grenzend aan de Linge. Een landgoed. Een heerlijk plek waar je lekker tot rust kunt komen, even een duikje kunt nemen en kano kunt varen. Dit weekend was het allesbehalve rustig, maar wel relaxed!

Amerikaanse familieleden van Marloes kwamen speciaal naar Nederland. Drie Nederlandse broers van de moeder van Marloes waren op relatief jonge leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisd en ontmoette ik dus voor het eerst, inclusief de echtgenotes en de neefjes en nichtjes. Grootste reden van deze familiare bijeenkomst: de viering van de Bat Mitswa van Dalia, een nicht. Een Bat Mitswa staat voor ‘dochter van het gebod’.  Wanneer een Joods meisje de leeftijd van twaalf jaar heeft bereikt, wordt zij verantwoordelijk onder de joodse wet. Prachtig om zo’n traditionele viering eens mee te maken.  Na afloop was er een gezellige barbecue en daarna een feest (wat uiteindelijk tot de late uurtjes duurde). 🙂

Zaterdagochtend waren we vroeg uit de veren om onder een strak blauwe hemel een ‘tour du Asperen’ te maken. Baron Ton vertelde over de geschiedenis van het stadje, we kregen een privéconcert in de Hervormde kerk, we mochten de 60-meter hoge toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over het gebied en we bezochten het museum. Na deze rondleiding en de lunch hadden we even ‘vrij’. Met de neven en nichten lieten we onze tenniskunsten zien. Ja even tennissen, ondanks mijn knieblessure. Het kriebelde om het gravel op te stappen. Ik wilde serveren, smashen, retourneren. Helaas bleef het daarbij, want van rennen was nog geen sprake. Maar het was gezellig! Daarna nog even de Tourstart gezien en toen kon de Bat Mitswa beginnen.

Vandaag hoefden we pas acte de presénce te geven bij de brunch. Gelukkig maar, want bij het kampvuur werd tot ruim 3 uur muziek gedraaid, lol getrapt en uiteraard de biervoorraad opgedronken. Wat een geweldige (Amerikaanse) familie heeft Marloes…vandaag namen we afscheid. Het was een korte maar krachtige kennismaking met de familie. Een weekendje om niet snel te vergeten.

 

Plaats een reactie